сряда, 25 юни 2008 г.

Пестициди и токсини в храните, но къде?


Пестицидите не са единственият вреден фактор, който може да повлияе на нашето здраве. В някои храни, както и в техните опаковки има токсични вещества, които са не по малко опасни.

Обръщайте внимание на етикета и не се лъжете от българските надписи "биофуудс", "био..." и т. н. Търсете продукти, изцяло екологично чисти и макар те да са на малко по-висока цена в момента ги купувайте, защото
1. Стимулирате производителите на еко продукти в България
2. По-добре е да хапвате полезна храна от време на време от колкото никаква

А ето нещо интересно за лятото:
Лоши плодове (с много пестицидии)

  • праскова
  • ябълка
  • нектарина
  • ягода
  • череша
  • грозде
  • круша
Добри плодове(малко пестициди или почти никакви)
  • ананас
  • авокадо
  • киви
  • манго
  • папая
  • манго
Бъдете внимателни с горепосочените плодове и се интересувайте за произхода им. :)