вторник, 15 януари 2008 г.

Пчели,хора,мобилни телефони,смърт...

Миналата есен в САЩ и ЕС умряха огромен брой пчели.След изследвания и проучвания учените разбраха, че причината за смъртта на 70% от пчелните популации по източното крайбрежие на САЩ и 60% по западното, са електромагнитните излъчвания на мобилните апарати и антени, предаващи и приемащи сигнала, които разрушават в пчелния организъм естествения механизъм за ориентация. След като излети от кошера си, пчелата не може да намери пътя до дома си и умира. Масова гибел на пчелите е регистрирана и в някои страни от нашия континент като Германия, Швейцария, Испания, Португалия, Италия и Гърция.

Всеизвестният Алберт Айнщайн някога е казал, че ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува още само 4 години,след което и то ще изчезне.

4 коментара:

Laguna каза...

Ne mozhah da razbera kakva e vryzkata mezhdu zhivotyt na pchelite i syshtestvuvaneot na chovechestvoto... No ako naistina ima tolkvoa silna zavisimost mezhdu populatsiite na pchelite i pokoleniyata chovechi, mozhe bi tryabva da se vzeme vpredvid i da ne se dopuska oblychvane na pchelite s mobilni telefoni. Tova bi trryabvlao da e priziv kym pchelarite da ne izpolzvat mobilnite si telefoni okolo pchelnite kosheri!
I vse pak, zashto chovechestvoto shte zagine, ako pchelite izcheznat?

GLOBE RESCUE каза...

Ами много просто.Пчелите опрашват не само цветята, но и много други растения, с чиито плодове ние и много други животни се хранят. Ако те не опрашват растенията няма да има плодове много животни ще измрат и ние ще се чудим от къде да си набавяме храна.

Laguna каза...

Да, звучи логично. Тогава не би трябвало да изисква голямо усилие на пчеларите да изключват телефоните си, докато си вършат работата. Трябва да се мисли за бъдещето на човечеството.

thecountess каза...

Имат ли значение тъпите хора в този случай!?МЕН АКО ПИТАТЕ НЕ!!!Не са си заслужили важността по никакав начин!Дори напротив с всеки изминал ден я губят!ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЯХ-ЖИВОТНИТЕ-ПЧЕЛИТЕ!!!За Бога отворете си очите!За какво са ви иначе!?Непрестанно измисляме все нови начини как да ги унищожим...Как продължаваме да сме слепи...Свършиха дните на нашето царство-или по-точно вече е време да върнем на трона законните му наследници!Земята си е тяхна!Тук са много преди нас!Защо им я отнемаме!?И не стига това,че ги оставяме без дом,а сега им вредим и на способностите за ориентация,беэ които са обречени...Няма ли краЙ?